Eeva-Liisa Tamski

Kouluttaja, valmentaja

Ammatillisesta näkökulmasta katsoen olen kouluttaja, työnohjaaja, ToKo (työnohjaajien kouluttaja), sosiaaliohjaaja, NLP-terapeutti (psykoterapia), NLP Trainer, NLP Master Practitioner, NLP Practitoner, NLP Master Coach, NLP Personal Coach, ADHD-valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja vielä jotain muuta.

Työkokemukseni on lastensuojelutyöstä avo- ja laitoshuollossa, yksityisellä, julkisella ja järjestösektorilla. Perheitten kanssa olen työskennellyt paljon ja ollut myös mukana kehittämässä suomalaista lastensuojelun perhetyötä. Muutos alkuajoista on ollut huikea ja painopiste siirtynyt vahvasti kontrollista tukeen. Kouluttanut olen vuodesta 1993 alkaen, viimeiset kymmenen vuotta päätoimisesti mm. neuropsykiatrista valmennusta, perhevalmennusta, NLP Practitioner ja NLP Master -koulutuksia sekä työnohjaaja- ja kouluttajakoulutuksia. Mielestäni tehtäväni kouluttajana on innostaa jakamaan omasta kokemuksesta ja oppimaan yhdessä. 

Eri hankkeiden sisällä olen saanut kohdata asiakkaita ja aina on syntynyt jotain, josta emme tienneet ensin. Olen saanut olla uranuurtajan, pioneerin roolissa usein vain siksi, että asiakkaat ovat olleet pulassa, eikä valmista ratkaisua ole ollut saatavilla. Parhaimmat oppini olen saanut asiakkailta. Ilman ensimmäistä asiakkaan puhelua olisin tuskin kouluttanut ketään.

Työnohjaajana olen toiminut 20 vuotta ja ohjannut arviolta 6000 työnohjausistuntoa. Olin myös mallinnettavana työnohjaajana NLP-viitekehyksessä toteutetussa työnohjaajien koulutuksessa.

Tausta-ajatteluani ohjaavat vahvasti tulevaisuusorientoituvat mallit, esimerkiksi ratkaisukeskeisyys ja NLP. Ihminen on hyvä ja toiveikkuus elämän edessä on minun juttuni! 

Energiaa on riittänyt ansiotyön lisäksi monien järjestöjen vapaaehtoistyöhön ja eri yhdistysten luottamustehtäviin.