Frank Martela vertaa mainiossa, juuri ilmestyneessä kirjassaan ”Tahdonvoiman käyttöohje” tahdonvoimaa mielen moottoripyörään. Motivaation ollessa huipussaan moottoripyörä rullaa tahdonvoiman vaihde vapaalla eteenpäin. Matkalla päämäärään tulee yleensä vastaan myös vähemmän innostavia asioita, ylämäkiä. Niissä pistetään tahdonvoiman vaihde silmään ja hurautetaan ylös. Jos ylämäkiä on paljon, kannattaa muistaa tankata välillä. Reitinvalinta on myös tärkeä. Vuoren läpi saattaa mennä tunneli tai voi löytää helppokulkuisen solan.

Mielen motskari

Kuinka sitten tehdä matkanteko mahdollisimman sujuvaksi? Kuinka saamme tahdonvoiman Harrikan hyrräämään takapuolemme alla, bensan riittämään, ajotavan taloudelliseksi ja reitinvalinnan mahdollisimman oikeaksi? Siihen tuo kirja antaa 20 työkalua. Ja mikä erinomaisen hienoa: Kun kirjassa kerrotaan ”tutkimuksissa todetun”, siinä myös kerrotaan, ketkä ja missä tutkimuksissa. Opastaminen alkuperäisten viitteiden äärelle tuo luottamusta ja erottaa sen edukseen monesta muusta oppaasta.

Kirjassa ydinviesti on tiivistetty Twitter-kokoon seuraavasti: ”Tahdonvoimasi on yksin heikko. Muokkaa siis asennetta ja ympäristöäsi, rakenna toimivia rutiineja. Tee tavoitteestasi se helpoin vaihtoehto.”

Ai liian kiire lukea? Säästät äkkiä ajan takaisin, kun pääset hyppäämään Harrikan selkään. Toinen vaihtoehto on tulla valmennusseminaariimme, jonne olemme ottaneet mukaan herkkupaloja tästäkin. Pohdimme siellä yhdessä toistemme tuella erinomaiseen oppimiseen johtavia käytännön toimintamalleja.

Otatko kuskin paikan heti tai haluatko ajovinkkejä ensin?

Piditkö tästä? Jaa se muillekin:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *