ReippailijaTiesitkö, että monet lapsiperheiden vanhemmat tarvitsevat apua arkisiin asioihin? Kaikilla ei ole isovanhemmista ja ystävistä koostuvaa tukiverkostoa. Monesti pelkkä hetken hengähdystauko lasten kanssa olemisesta on riittävää.

Pelastakaa Lapset ry:n vapaaehtoiset tukihenkilöt toimivat kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttavat lasten hoidossa ja kasvatuksessa tai toimivat perheen/perheenjäsenen harrastuskaverina. Tukihenkilö tapaa lasta tai perhettä 2–3 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan.

Itse menin noin kolme vuotta sitten sydän pamppaillen tapaamaan ensimmäistä kertaa tukilastani hänen kotiinsa. Hetken istuttuamme koko perheen kanssa keittiössä, kaikki rupesi tuntumaan täysin luonnolliselta. Teimme saman tien ensimmäisen kävelylenkkimme koiraa ulkoiluttaen. Hämmästyin, kuinka helposti ystävyytemme alkoi.

Voin suositella toimintaa kaikille, jotka ovat sellaisessa elämänvaiheessa, että pystyvät antamaan aikaansa muutaman tunnin kuukaudessa hyvään tarkoitukseen. Osaamisvaatimuksia ei ole. Täysi-ikäisyys, lapsista pitäminen ja vakaa elämäntilanne riittävät. Tukihenkilöksi pääsee osallistumalla ilmaiseen valmennukseen, joka sisältää henkilökohtaisen haastattelun, ennakkotehtävän ja neljä tapaamiskertaa ryhmämuotoista valmennusta.

Tulisitko mukaan?

Tukihenkilötoiminnasta voit lukea lisää tästä linkistä.

Seuraava valmennus alkaa tammikuussa 2014. Siitä lisätietoa tästä linkistä.
Valmennuksista muualla Suomessa.

Piditkö tästä? Jaa se muillekin:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *