… jokainen päivä, jokainen tärkeä tehtävä onnellisin mielin, kuten ystäväni Natalie sanoo: ”Start from your happy place”.

Kuinka?

Huokaise muutama kerta syvään, herätä onnellinen muisto mieleesi, virittäydy tunnelmaan ja ankkuroi tuo tunnelma mukaasi visualisoidessasi kulloisiakin tehtäviäsi ja ryhtyessäsi toteuttamaan niitä.

Jos olet huolen ja stressin keskellä, tarvitset ylläolevaan alkuun ehkä hieman pidemmän keskittymisen ja ehkä jopa 5 minuutin mittaisen haukottelutuokion.

Tiesithän, että haukottelu on oivallinen keino hapettaa ja kirkastaa aivot hyvin, jolloin olet valppaampi havaitsemaan omat ajattelukuviosi, tarvittaessa keskeyttämään ne ja aloittamaan uudet. Meillä jokaisella on aina mahdollisuus päättää, kumpaa ”CD”:tä pyöritämme: iloista ja kannustavaa vai murheellista ja masentavaa.

Onnellisen muiston löytäminenkin voi joskus tuntua suorastaan mahdottomalta. Jokin musiikki, tuoksu, kehon liike, asento, mielikuva, tuntemus voi auttaa. Kokeile vaikka tätä: ”Nouse seisomaan, kohenna ryhtisi, nosta suupieliäsi hieman ylöspäin.” Katso, mitä kuvia mielessäsi liikkuu. Kuuntele, millaisia ääniä siellä on. Tunnustele kehoasi. Missä kohtaa tuntuu parhaimmalta? Löydätkö sieltä onnellisen muiston, jonka varassa aloittaa juuri tämä päivä, tämä projekti, tämä haaste?

Kaikilla meillä on ala- ja ylämäkiä. Kuinka ne kuljemme, on valinnassamme. Aina emme tajua olevamme valitsijan paikalla. Mielemme pyörittää ”vääriä virsiä” ehkä itseltämmekin salaa. Voimme peilata sisäisiä ajatuksiamme ulkomaailmastamme. Missä olemme? Millaista on elämämme? Mitä teemme? Kenelle sysäämme vastuun?

Telkat

Heti, kun tajuamme ottaa itse täyden vastuun tilanteestamme ja tilastamme, olemme ottaneet tärkeimmän askeleen kohti hyvinvointiamme ja juuri omanlaistamme elämää.

”Katso aina kohti elämän valoisia puolia. Siellä ovat tilaisuutesi!”
-John Assaraf-

Piditkö tästä? Jaa se muillekin:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *